Ce probleme pot aparea la hidrofor și rezolvarea lor

Asa cum spune si titlul acestui articol vom identifica cele mai frecvente probleme ce pot aparea la o instalatie de hidrofor si care ar putea fi solutia optima in rezolvarea acestora.

Ce este un hidrofor?

Hidrofoarele sunt produsele utilizate în diverse aplicații precum pomparea apei, scoaterea apei din puțuri, alimentarea locuințelor cu apă sau irigații. Sunt utilizate in general in zonele in care nu este posibila conectarea la o retea de apa.

Hidrofoarele pot pompa apa necesara intr-o locuinta fara efort si pot functiona fara probleme pe o perioada indelungata.
Totusi ca si in cazul altor produse pot aparea probleme de funcționare iar in acest caz este necesar să luăm imediat măsuri pentru a nu agrava situația.

Care sunt cele mai frecvente probleme la hidrofoare?

1. POMPA nu PORNESTE.
Cauzele defectiunii hidroforului in cazul in care pompa nu porneste pot fi destul de multe.
Pot aparea probleme cu presiunea din circuit care are un nivel prea mare.
Putem avea probleme de alimentare cu energie electrica si in acest caza ne vom asigura ca nu avem sigurante arse si ca avem curent care sa alimenteze hidroforul.
Alte cauze pot fi arderea motorului, cablul de alimentare defect, contactele presostatului murdare sau arse sau infundarea racordului flexibil dintre pompa si presostat.

2. Presiunea din circuit nu a scazut pentru a porni pompa
Atunci cand apare aceasta probleme va trebui sa acordam atentie clapetei de sens care nu se deschide pentru a permite apei sa circule. In caz de nevoie vom recurge si la înlocuirea acesteia.

3. Pompa nu este racordata bine la tensiune
O alata cauza care poate pune in pericol functionarea optima sau chiar nefunctionarea hidroforului este conectarea pompei la reteaua de tensiune. Vom verifica cauzele pentru care aceasta nu primește tensiune si vom lua măsurile necesare.
In acest caz va putem ajuta cu instalatori autorizati pentru interventia optima asupra acestei probleme.

4. Racordul flexibil de la pompa la presostat este infundat, inghetat sau desprins
Pentru a rezolva problema eficient vom scoate presiunea din sistem indepărtând acest racord de la pompa. Varianta simplă de verificare este aceea de a sufla în furtun. Dacă întâlnim rezistență este evident că acesta este infundat.

5. Contactele presostatului sunt murdare sau arse
In cazul in care observam murdarie la oricare capat al presostatului sau observam urme de arsura trebuie luate masuri imediate. Mai întâi vom măsura tensiunea de la bornele motorului și vom înlocui presostatul cu unul funcțional.

6. Motorul pompei s-a ars
Daca ai incercat toate soluțiile de mai sus și pompa to nu pornește există posibilitatea ca motorul sa fie ars. În acest caz nu putem decât să înlocuim motorul pompei sau să achiziționăm un alt hidrofor.

7. Hidroforul merge dar nu se mai opreste
Intradevar se poate intampla sa numai putem opri hidroforul iar in aceasta situatie cauzele acestei defecțiuni pot fi legate de nefuncționarea corectă a presostatului, nivelul scăzut al apei față de sorb sau scurgeri ale robineților.

8. Hidroforul nu face presiune
– In acest caz vom verifica dacă pompa trage aer și dacă nu este blocată, dar și dacă cumva nivelul apei nu este prea scăzut.
– O altă cauză pentru lipsa presiunii este reprezentată de blocarea pompei cu mizerie sau nisip daca tragem apa direct din put.

9. Hidroforul porneste prea des
Un alt defect putem spune des intalnit in domeniul instalatiilor il reprezinta si aceasta problema.
In această situație defecțiunile pot fi provocate de vasul de expansiune; acesta poate fi plin cu apă sau are presiunea scăzută, sau, poate fi prea mic. De asemenea vom verifica presostatul, clapeta de sens sau sorbul.

Cum te ajutam noi?

Asa cum am exemplificat mai sus problemele hidroforului pot fi multiple iar daca apar si nu aveti cunostintele necesare sa le puteti rezolva singuri avem solutia rapida la indemana dupa cum urmeaza:
Contactati-ne pentru probleme cu hidroforu;
Vom identifica problemele in urma unei expertize realizate de instalatorii nostrii;
Vom remedia problemele aparute si vom verifica functionarea in parametrii optimi.

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *